För arbetsgivare

Så går en rekrytering till

Lägg tiden på rätt saker

Det är viktigt att en rekrytering blir rätt, att lägga ner tid på att hitta rätt person till en tjänst, som sen visar sig vara fel blir väldigt dyrt, det kostar både tid och pengar.

Faktorer som är viktiga att tänka på vid en rekrytering är:

Kravprofil

Innan rekryteringsprocessen drar igång gäller det att veta vem det är ni söker till er tjänst. Många hoppar över detta steg när de själva tar hand om en rekrytering. Allt för ofta kommer det sedan fram under processens gång att behovet är en annan profil för att täcka upp för ytterligare behov inom företaget.

Ni riskerar då att få börja om med ny annons och nya ansökningar vilket leder till en utdragen process och företagen lägger ner mer tid än vad som hade behövts. Vi tar alltid fram en kravprofil tillsamman med er, för att göra det tydlig vilket behov ni har till just denna tjänst.

ikon-rekrytering-for-arbetsgivare

Tidsaspekten

När ska tjänsten tillsättas och hur mycket tid har du att lägga på detta arbete för att ni ska hinna få en person på plats i tid? Ofta underskattas tiden det tar med en rekrytering. När en rekrytering inleds inser många efter ett tag att de inte hinner med allt kring sin rekrytering och samtidigt hinna med alla sina vanliga arbetssysslor.

Om processen drar ut på tiden riskerar ni att få börja om då de sökande som ansökt hunnit finna andra arbeten. Detta tar vi hand om åt er medan ni sköter era ordinarier arbetssysslor.

Annonsen

Viktigt att skriva en annons som visar rätt bild av ert företag och som lockar läsarna till att söka. Inget vinns på att försköna verkligheten, men ni ska också våga berätta vad som är bra hos just er.

Vi lägger stort fokus på annonstexten och ni är självklart med och godkänner den innan publicering.

ikon-rekrytering-for-arbetsgivare-1

Rekrytering Standard

Kravprofil, annonstext, publicering av annons, marknadsföring i sociala medier, utgallring, intervjuer, presentation av kandidater, kontraktskrivande med stöd kring anställningsvillkor mm.Rekrytering plus

Allt som ingår i standardpaketet, med tillägg för uppföljningsmöte mellan 4-6 månader för stöd kring anställningsfrågor efter provanställning och anställningsvillkor vid övergång till fast anställning.

 

Prenumerera på CV

Behöver du en vikarie eller en tjänst som behöver snabb tillsättning, eller kanske behöver du fler tillfälliga arbetare? Då kan vi erbjuda er denna tjänst där vi gör sökning i vår CV-bank och tar fram personer som står till förfogande och ni tar sedan själva hand om utgallring och intervjuer.

Gallringen

Vad händer om ni får fler 100 sökande till en tjänst? Har du tid att gå igenom alla dessa? Det är här det kan behövas mycket mer tid än vad ni först räknat med.

Vi har systemstöd för att kunna göra gallringen på ett effektivt sätt och samtidigt kunna säkerställa att vi inte missar någon. Vi tar löpande hand om alla inkomna ansökningar och hanterar dem vart efter de kommer in.

Intervjuer

Vet du vilken intervjuteknik du bör använda för att få en sökande att prata och berätta det du vill veta? Hur undviks ledande frågor? Att ställa ja- och nej-frågor blir sällan bra.

Det gäller att ställa frågor så att den sökande själv berättar och att du kan sitta och lyssna. Om en sökande har svårt att berätta om sig själv så gäller det att ställa fler följdfrågor på rätt sätt.

Detta har vi stor erfarenhet av och intervjumallar till hjälp. Vi använder oss av något som kallas kompetensbaserad intervjuteknik där vi genom att ställa frågor om hur kandidaten agerat historiskt får en stark korrelation till hur denne kommer agera även i nästa tjänst.

ikon-rekrytering-sa-gar-en-rekrytering-till

Kommunikation och återkoppling

Det ser proffsigt ut när företaget som sökt personal skickar ut ett svarsmail till alla som ej fått tjänsten och meddelar att tjänsten är tillsatt. Lika så hålla en levande kontakt under processens gång. Detta är svårt när ni som arbetsgivare får sökningar direkt i mailkorgen och att säkerställa att alla får rätt kommunikation är nästan omöjligt, speciellt om det kom in många sökande.

Vi har system som automatiskt följer upp alla sökande och när tjänsten är tillsatt går ett mail ut till alla sökande, i erat namn om ni önskar det, där de får information om att tjänsten är tillsatt med annan sökande.

Behöver ditt företag hjälp med rekryteringen?

Det är viktigt att en rekrytering blir rätt, att lägga ner tid på att hitta rätt person till en tjänst, som sen visar sig vara fel blir väldigt dyrt, det kostar både tid och pengar.

Rulla till toppen